-->

Platthy József Bajtársi Egyesület

Elnök: Antal Jánosné
Tel/Fax: 06-29/382-336
Mobil: 06-30/250-43-71
Email: gabofish@gmail.com

Kérjük ajánlja fel Személyi Jövedelemadójának 1%-át egyesületünknek.
Adószámunk: 18689675-1-13


Történetünk a megalakulástól napjainkig.

Egyesületünket az egykori Örkény-tábor területén 1975. december 11-én 11 fő alapította. Az alakuló ülés jegyzőkönyve szerint, Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubja néven.

Az alapító tagok részben nyugállományú katonák, részben nyugállományú polgári alkalmazottak voltak. Működése a táborfalvi Helyőrségben, a Helyőrségi klub épületében kezdődött, a nyugállományú katonák, honvédségi dolgozók és családtagjaik szabadidős programjai szervezésére és végrehajtására.

 A klubot 1990. július 26-án jegyeztették be a Pest Megyei Bíróságon Helyőrségi Nyugdíjas Klub néven, működési körként érdekvédelem megjelöléssel.  

Az érdekvédelem terén ezekben az időkben csekély feladata volt a klubnak, hiszen a Hadkiegészítő Parancsnokságok még nagy létszámmal dolgoztak, viszont a szabadidős programok szervezése és lebonyolítása komoly feladatot jelentett, amit eredményesen el is végzett. A változás a Magyar Honvédség átalakításával egy időben kezdődött. Egyre nagyobb igény mutatkozott a „nyitásra,” a község irányában történő elmozdulásra. A vezetőség javaslatára - tagságunk egyetértésével - olyan programok szervezését és lebonyolítását kezdtük meg, amik széleskörűen láttatták egyesületünk életét és működését. Ilyenek: a nagyközség újságjában való folyamatos tájékoztató jellegű cikkek megjelentetése, az Interneten történő tájékoztatás és a rendezvényein való folyamatos részvétel.

1998-tol a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége tagegyesületeként működünk. A BEOSZ-szal való együttműködésünknek köszönhetően folyamatos tájékoztatást kapunk a nyugdíjasokat érintő változásokról, a tagság számára tett ajánlásokról. Ezeket az ajánlásokat elfogadva többször is módosítottuk alapszabályunkat és kibővítettük működési körünket a hagyományápolással.  2011. január. 12-én felvettük jelenlegi nevünket.

Együttműködési megállapodást kötöttünk: A MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksággal, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével, a Helyőrségparancsnoksággal, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Táborfalvai szervezetével. Együttműködésünk ugyanilyen jónak mondható a nagyközségben működő civil szervezetekkel, az általános iskola és az önkormányzat vezetésével egyaránt.

Lehetővé tettük hogy más fegyveres testület nyugdíjasai is csatlakozhassanak hozzánk, de lehetővé tettük azt is, hogy korhatár nélkül, még aktív dolgozók is élvezhessék és segíthessék tevékenységünket.

Feladatunk elsődlegesen belső életünk alakítása, tagságunk kulturális és szabadidős programjainak szervezése, a katonahagyományok ápolása. Taglétszámunk folyamatosan ötven fő körül mozog. Gazdálkodásunk a tagdíjakra, az SZJA. 1% -ának felajánlására, valamint önkormányzatunk pályázati támogatására épül.