Tájékoztató a téli rezsicsökkentésről

Szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy a kormány által biztosított 12.000 Ft-os téli rezsicsökkentés lezárásának új határideje 2019.december 31.

 

Az októberben leadott igényléseket továbbította hivatalunk a Magyar Államkincstárhoz, ahonnan december végén érkezett vissza a jóváhagyott lista, amely Táborfalván 208 családot tartalmaz. Bekértük az árajánlatokat fára, szénre, pelletre és gázra. Ezeket a szerződéseket a héten aláírtuk a vállalkozásokkal. Elkészültek a határozatok, illetve az átvételhez szükséges igazolások. Ezek a héten postázásra kerülnek. A levelek tartalmazzák a szükséges tudnivalókat.

 

A kormány döntésének megfelelően, a fűtőanyagokat a kedvezményezetteknek kell elszállítania személyesen, vagy meghatalmazott útján. Meghatalmazási formanyomtatvány a fakereskedőnél található. Mivel önkormányzatunknak Áfás számlával kell elszámolnia, a számlák tartalmazzák a 27%-os Áfát is, így az árak magasabbak a feketekereskedelemben tapasztalhatóaknál. Az elszállításra december 15-ig van lehetőségük az érintetteknek. Kérdéseikkel fordulhatnak a kereskedőhöz, vagy Kundra Erika jegyzőhöz.

 

Tóth Bertalan, polgármester