-->

Húsvéti Köszöntő

Kedves Táborfalviak!

 

A kereszténység legnagyobb ünnepe, a húsvét alkalmából köszöntöm településünk minden lakosát! Húsvétkor kerüljön kiemelt helyre az elhatározás, hogy hitünkben is megújítjuk életünket, hiszen ez az ünnep a reménység és a megújulás ünnepe!

 
Húsvétkor valami új kezdődött: győzött az élet, győzött az Élet Ura. Föltámadt Krisztus és az ő feltámadása a mi reménységünk. Remény arra, hogy a tiszta szó becsülete, a jó munka tisztelete, a családi élet védelme, a nemzedékek békés együtt élése, mind valósággá lehet. Nagy szükség van napjainkban is a hitre, a reménységre, a megújulásra. A régi időkben a húsvéti víznek, mint az élet vizének, a tisztaság, a termékenység szimbólumának különleges erőt tulajdonítottak. Hittek annak tisztító erejében, így űzték el a betegséget és biztosították az egészséget az esztendő hátralévő részére.
 
A Húsvéthétfő hagyományosan mindig is az összetartozás, az egymáshoz tartozás kifejezésének az alkalma volt nem pedig az egymás elől való elmenekülésé, mint napjainkban. Arra adott lehetőséget, hogy családon belül vagy kívül rokonok, barátok meglátogassák egymást, és megerősítsék az egymáshoz fűződő kötelékeiket. Úgy gondolom, hogy ma erre nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen az emberi kapcsolatokat semmi sem pótolja. Az összetartozás érzése elhal, ha nincsenek együtt gondolkodásra, emlékezésre indító, közös élményeinket gazdagító alkalmak. Ebből következik, hogy az a közösség, amelyik ragaszkodik a hagyományaihoz, és képes újakat is teremteni, az bízik a jövőjében. Jó látni, hogy évről évre visszatalálunk az ünnepeinkhez.

 

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok szeretettel településünk minden lakójának!

 

Nagy Andrásné, polgármester